11 Ekim 2010 Pazartesi

Macallan

Haber Kayra sitesinden,

Macallan'ı 170.000 Kişi Tattı

İskoçya'nın en ünlü single malt viski markalarından biri olan Macallan, yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü tadım programıyla İngiltere'de 170.000 kişiye ulaştı.

Speyside bölgesinde üretilen, tarihi iki yüz yıla yaklaşan Macallan bu tadım programında gezici bir bar kullanma yolunu seçerek tüketicinin ayağına gitmeyi hedeflemiş. Farklı organizasyon ve markalarla işbirliğine girerek çeşitli etkinliklerde yer alan gezici bar sayesinde değişik kesimlerden tüketicilere ulaşan firma yetkilileri, Macallan'ın tadımdan satın almaya dönme oranının yüksek olduğunu belirtiyorlar.

Damıttığı viskileri Şeri fıçılarında yıllandırmasıyla ünlü olan Macallan'ın bu girişimi, başta İskoç (Scotch) viskileri olmak üzere dünya genelinde viski markalarının her geçen gün yenilikçi tanıtım yolları aradığının en somut göstergelerinden biri olarak kayıtlara geçmiş oldu.

3 Ekim 2010 Pazar

Sonbahar için güzel bir et yemeği

Lezzetli bir et yemeği tarifi vereyim...


 Gerekli malzeme:

  • 6 adet dana antrikot ( lütfen iyi bir kasaptan alın ve antrikotta yağın mermer damarı gibi dağılmış olmasına dikkat edin, başka etlerle yapmanızda sorumluluk sizin.
  • yarım kilo arpacalık soğan
  • 3 iri baş sarmısak
  • yarım bardak sızma zeytin yağı
  • 50 gr tereyağı
  • bir kaç dal biberiye
  • bir tatlı kaşığı şeker
  • kendinize göre tuz
  • bir yemek kaşığı çok kalın çekilmiş kara biber. ( gerekirse tane karabiberi havanda dövün)
İki baş sarmısağı hafifçe ezin, tencerede yağları ve sarmısakları yakmadan biraz gezdirip sarmısakları alın. 
Daha sonra aynı tencereyep arpacık soğanlarını ( lüften muhakkak arpacık soğanı kullanın) karamelize edin (şekeri burada ilave edebilirsiniz)(telaş edip soğanları yakmayın sakın) . 
Bir baş sarmısağı da ikiye bölüp içine atın. Bir başka tavada antrikotları az yağda yüksek ateşte iyice dağlayın ( buna mühürleme denir). daha sonra bunları soğanların buşunduğu tencereye koyun. 
Üzerlerine biberiyeleri koyun, tuz karabiber ve şarabı ekleyin. Kapağını kapatın
En az 1.5 genellikle iki saat kadar  hafif ateşte ağır ağır pişirin. Son beş dakikada kapağı açın...
Sabrınızın muhteşem meyvesini alacaksınız.

1 Ekim 2010 Cuma

Scotch Viski Avrupa'da Geriliyor

 
Haber  büyük keyifle okuduğum Kayra Wine center'den,

Uluslararası içki markası Diageo'nun viski bölümü başkanı tarafından verilere göre, Avrupa'daki Scotch viski satışları son bir yılda 2% oranında düştü.

Drink Business dergisine konuşan David Gates, bu düşüşün temel olarak Yunanistan ve İspanya'daki ekonomik krizlere bağlı olduğunu, her iki ülkede de işsizlik oranlarının yüksek olması ve insanların harcamalarını kısıtlamalarının Avrupa genelindeki satış rakamlarını aşağı çektiğini ifade etti.

İngiltere'deki piyasanın da bir süredir durgunluk içinde olmasından ötürü Scotch pazarının toplamda aşağı yönlü bir seyir içinde olduğunu da ekleyen Gates, orta vadede bir toparlanma beklediklerini ekledi.

Viskinin bir önceki nesil tarafından üstüne yüklenen eski ve ağır imajından kurtulması ve yeni bir viski tüketicisi neslin oluşmaya başlamasıyla daha geniş bir kitleye ulaşacağını da belirten Gates, viski üretiminin en önemli aşamalarından biri olan ve çoğu zaman göz ardı edilmesine karşın büyük özen ve beceri isteyen bir süreç olan harmanlamanın (blending) altının daha fazla çizilmesinin önemine de değindi.