Gerekli malzeme:
- 6 adet dana antrikot ( lütfen iyi bir kasaptan alın ve antrikotta yağın mermer damarı gibi dağılmış olmasına dikkat edin, başka etlerle yapmanızda sorumluluk sizin.
- yarım kilo arpacalık soğan
- 3 iri baş sarmısak
- yarım bardak sızma zeytin yağı
- 50 gr tereyağı
- bir kaç dal biberiye
- bir tatlı kaşığı şeker
- kendinize göre tuz
- bir yemek kaşığı çok kalın çekilmiş kara biber. ( gerekirse tane karabiberi havanda dövün)
İki baş sarmısağı hafifçe ezin, tencerede yağları ve sarmısakları yakmadan biraz gezdirip sarmısakları alın.
Daha sonra aynı tencereyep arpacık soğanlarını ( lüften muhakkak arpacık soğanı kullanın) karamelize edin (şekeri burada ilave edebilirsiniz)(telaş edip soğanları yakmayın sakın) .
Bir baş sarmısağı da ikiye bölüp içine atın. Bir başka tavada antrikotları az yağda yüksek ateşte iyice dağlayın ( buna mühürleme denir). daha sonra bunları soğanların buşunduğu tencereye koyun.
Üzerlerine biberiyeleri koyun, tuz karabiber ve şarabı ekleyin. Kapağını kapatın
En az 1.5 genellikle iki saat kadar hafif ateşte ağır ağır pişirin. Son beş dakikada kapağı açın...
Sabrınızın muhteşem meyvesini alacaksınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder