1 Ekim 2010 Cuma

Scotch Viski Avrupa'da Geriliyor

 
Haber  büyük keyifle okuduğum Kayra Wine center'den,

Uluslararası içki markası Diageo'nun viski bölümü başkanı tarafından verilere göre, Avrupa'daki Scotch viski satışları son bir yılda 2% oranında düştü.

Drink Business dergisine konuşan David Gates, bu düşüşün temel olarak Yunanistan ve İspanya'daki ekonomik krizlere bağlı olduğunu, her iki ülkede de işsizlik oranlarının yüksek olması ve insanların harcamalarını kısıtlamalarının Avrupa genelindeki satış rakamlarını aşağı çektiğini ifade etti.

İngiltere'deki piyasanın da bir süredir durgunluk içinde olmasından ötürü Scotch pazarının toplamda aşağı yönlü bir seyir içinde olduğunu da ekleyen Gates, orta vadede bir toparlanma beklediklerini ekledi.

Viskinin bir önceki nesil tarafından üstüne yüklenen eski ve ağır imajından kurtulması ve yeni bir viski tüketicisi neslin oluşmaya başlamasıyla daha geniş bir kitleye ulaşacağını da belirten Gates, viski üretiminin en önemli aşamalarından biri olan ve çoğu zaman göz ardı edilmesine karşın büyük özen ve beceri isteyen bir süreç olan harmanlamanın (blending) altının daha fazla çizilmesinin önemine de değindi.

3 yorum:

  1. Muhakkak ki bir viski uzmanına lafım olamaz. Ama kıyısından birşeyler söylemek isterim. Benim için has viski malt, tercihen single malt viskidir. Ama melez(blended) viskinin de mükemmeleri vardır. Bence Gates harmanlamanın göz ardı edildiğini söylerken kısa geçmişi olan adı sanı bilinmeyen ve her gün yenisi çıkanlardan söz ediyordur. Yoksa, Ballantine'Gold Seal,JW Black Label/Blue Label,Chivas Regal Royal Salute fevkalade viskilerdir. Unutulmaz Errol Flynn'in dediği gibi "I like my women young, my whisky aged.

    YanıtlaSil
  2. Artık bir duble bende içebilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. İç be artık tanyacığım.

    YanıtlaSil